Nemocnice v Žiari, R. Sobote a Vranove majú zmluvy so VšZP

25.06.2008 Celý región

Vranov nad Topľou 25. júna (TASR) - V nemocniciach v Žiari nad Hronom, Rimavskej Sobote a vo Vranove nad Topľou je dlhodobo plánovaná zdravotná činnosť v súčasnom rozsahu a objeme
Toho dôkazom sú aj platné zmluvy so Všeobecnou zdravotnou poisťovňou (VšZP) do roku 2009. TASR to dnes potvrdil riaditeľ vranovského zariadenia Norbert Schellong.
\"Dezinformácia ohľadom korekcie objemov v spomínaných zariadeniach, ktoré priniesli niektoré médiá, sa netýkala týchto zdravotníckych zariadení, ale spájaných spádových oblastí, s ktorými dané nemocnice susedia, v súvislosti so zefektívňovaním prevádzky ústavnej starostlivosti v týchto regiónoch, \" konštatoval Schellong. Dodal, že vedenie spomínaných nemocníc uisťuje všetkých zamestnancov, obchodných partnerov, ako aj pacientov, že toto zefektívnenie v dotknutých spádových oblastiach je dlhodobo analyzované, tak, aby bola zaistená adekvátna kvalita a dostupnosť ústavnej a inej zdravotnej starostlivosti.
\"Nemocnice v Žiari nad Hronom a v Rimavskej sobote prevádzkuje jeden subjekt. VšZP má preto iba jednu zmluvu a to s poskytovateľom zdravotnej starostlivosti - Nemocnice a polikliniky n.o. , Bratislava. V súlade s dohodou s týmto prevádzkovateľom sa oddelenie pre dlhodobo chorých presunie zo Žiaru nad Hronom do Banskej Štiavnice. V tejto súvislosti v Banskej Štiavnici dôjde k zavretiu minimálne jedného oddelenia, a tým aj k objemovej korekcii a korekcii štruktúry nákupu zdravotnej techniky, \" povedal riaditeľ sekcie nákupu zdravotnej starostlivosti a člen predstavenstva poisťovne Martin Višňanský. Doplnil, že navrhované korekcie teda súvisia so spájaním a zefektívnením činnosti medzi spomínanými zariadeniami. Podobný princíp pri zazmluvňovaní ústavnej zdravotnej starostlivosti zvolila VšZP po dohode s prevádzkovateľom aj v prípade nemocnice vo Vranove nad Topľou a nemocnice v Stropkove.
 

Vyberte región